Αποκάλυψη σοκ για ιερέα που βί@ζε 17χρονη στα Πατήσια: Ποιος είναι, πώς ασελγούσε σε εξομολόγηση και κατηχητικό

Ποιος είναι ο ιερέας που κατηγορείται για βι@σμό 17χρονης στα Πατήσια;

Ένας 37χρονος ιερέας, πατέρας τριών παιδιών, εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Όπλων στα Κάτω Πατήσια κατηγορείται για τον βι@σμό μιας 17χρονης.

Ο ιερέας οδηγήθηκε χωρίς χειροπέδες στον ανακριτή το πρωί της Παρασκευής. Ο ιερέας ήρθε ενώπιον των Αρχών μετά τη δίωξη που ασκήθηκε χθες από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο που κινήθηκε ταχύτατα αμέσως μόλις παρέλαβε και μελέτησε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων που φέρονται να έχουν διαπραχθεί σε βάρος ανήλικου θύματος.

Ο συλληφθείς Ιερέας σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE είναι ανηψιός του ηθοποιού Νίκου Βερλέκη, έχει άλλα δυο αδέρφια και οι 3 είναι Ιερείς.

Ήλθε στην Αθήνα πριν από περίπου 6 χρόνια από την Άρτα, ο ένας του αδερφός υπηρετεί εκεί ενώ ο έτερος υπηρετούσε στην Μητρόπολη Κηφισίας.

Ιερείς της Αρχιεπισκοπής που τον γνωρίζουν δηλώνουν πως έπεσαν από τα σύννεφα μιας και έδινε πάντα την εικόνα του καλού παιδιού χωρίς να έχει προκαλέσει ξανά με τη συμπεριφορά του.

Να σημειωθεί πως με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο ιερέας τέθηκε σε αργία, ενώ θα ξεκινήσουν σύντομα οι ανακρίσεις για την παραπομπή του στο εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κληρικού αφορά κατηγορίες για βι@σμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και π@ρνογραφικό υλικό που φέρεται να σχετίζεται με φωτογραφίες που -κατά τη δικογραφία- ο κατηγορούμενος ζητούσε να του στέλνει το κορίτσι.

Συνελήφθη, έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε από ανακριτή, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα. Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο ιερέας τέθηκε σε αργία και παράλληλα με την ποινική διερεύνηση των καταγγελιών, παραμέμπεται και στο εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Η δικογραφία φέρεται να περιγράφει σοκαριστικά στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση της παθούσας με τις πράξεις να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020, όταν το κορίτσι ήταν 14 με 15 ετών, έως τα 16.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι από τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται πως εκμυστηρεύτηκε στη θεία της όσα είχαν συμβεί με τον κληρικό. Αμέσως την υπόθεση που έφθασε ταχύτατα στις Αρχές ανέλαβε με προανάκριση το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, το οποίο χθες διαβίβασε την δικογραφία στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο.

Ο ιερέας ασελγούσε στη 17χρονη από το 2019 μέχρι τα μέσα του 2020, ενώ οι αρχές ερευνούν και άλλες καταγγελίες κοριτσιών από το ίδιο κατηχητικό του ναού. Φέρεται να τους έλεγε ότι είναι ο πνευματικός τους, ο εξομολογητής και καθοδηγητής τους και ότι πρέπει να τα συζητούν όλα, και τα προσωπικά τους πρόβληματα, προκειμένου να βρίσκουν λύση.

Ο ιερέας, χειροθετήθηκε πρωτοπρεσβύτερος στον Άγιο Δημήτριο Όπλων το 2019 από τον τότε Επίσκοπο Θεσπιών και νυν Μητροπολίτη Φθιώτιδος, Συμεών.

Ανέλαβε ένα νευραλγικό πόστο στη συγκεκριμένη εκκλησία: Ήταν Υπεύθυνος Νεότητος. Επίσης διδάσκει στη σχολής βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων.

Ο ιερέας, το 2015 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο.

Είναι πτυχιούχος Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. και εντάχθηκε στο δυναμικό των Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το 2015, προερχόμενος από την ιδιαίτερη πατρίδα του στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης, την οποία υπηρέτησε ως Διάκονος του Μητροπολίτου Άρτης Ιγνατίου επί επτά χρόνια.

Κατάφερνε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κοριτσιών, στο Κατηχητικό του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Κ. Πατησίων και τις βίαζε. Η δράση του ξεκίνησε το 2019 οπότε και φέρεται να έλαβε χώρα ο κατά συρροή βι@σμός του 17χρονου σήμερα παιδιού πού τον κατήγγειλε. Οι πληροφορίες θέλουν τον ιερέα να ασέλγησε στο κορίτσι δεκαδες φορές, ακόμα και μέσα στον Ναό, ακόμα και στο αυτοκίνητό του. Ενώ έστελνε και μηνύματα στο κορίτσι, ζητώντας του προκλητικές και γυμνές φωτογραφίες.

Τους έλεγε ότι είναι ο εξομολογητής τους, ο πνευματικός τους και πώς θα πρέπει να μοιράζονται μαζί του όλα τα προσωπικά τους προβλήματα. Οπως κατέθεσε η μικρή κοπέλα, ήταν χειριστικός και συχνά της μιλούσε χυδαία.

Έτσι, κατάφερε να προσεγγίσει και τη 17χρονη σήμερα ο Πατέρας Στέφανος, ο οποίος κατηγορείται για τον κατ΄εξακολούθηση βι@σμό του παιδιού, όταν ήταν 14 χρονών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ιερέας, πατέρας και ο ίδιος τριών ανήλικων παιδιών ο οποίος πλέον λειτουργούσε σε άλλο ιερό ναό στην Ηλιούπολη, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της μικρής, την οποία γνώρισε στο κατηχητικό μέσω της θείας της.

Με αυτό τον τρόπο, όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η 17χρονη, καθώς και οι γονείς της, την παρέσυρε, τη βί@σε και ασέλγησε σε βάρος της πολλές φορές.

Το χρονικό του εφιάλτη πού έζησε η 17χρονη

Όπως αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο κατηγορούμενος ιερέας, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε αργία με εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, άρχισε σταδιακά να στέλνει στο παιδί υλικό με π@ρνογραφικό περιεχόμενο και μετά από λίγο καιρό ζητούσε να του στείλει και αυτό …γυμνές φωτογραφίες της.

Ασελγούσε στο μικρό κορίτσι, μετά από την εξομολόγηση

O κατηγορούμενος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πώς βίαζε το παιδί – συστηματικά επί ένα πεντάμηνο από τα μέσα του 2019 έως και τις αρχές του ’20, όπου μπορούσε. Εντός του ιερού ναού όπου λειτουργούσε στα Κάτω Πατήσια, στο γραφείο του, στο αυτοκίνητο του…

Μάλιστα 0 37χρονος ιερέας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της έλεγε: “είμαι πατέρας σου, φίλος σου και πρόσωπο της εμπιστοσύνης σου”.

Το κορίτσι σταδιακά άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά, έμοιαζε φοβισμένο, έκοψε το κατηχητικό, ενώ είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω στοιχείο που έρχεται στο φως.

Λιποθυμούσε από το φόβο της κάθε φορά που έβλεπε τον ιερέα.

Πριν από λίγο καιρό, το κορίτσι , είδε μια ταινία, όπου υπήρχε περιστατικό σeξουαλικής κακοποίησης. Μέσα απ’ αυτό “είδε” τον εαυτό της και αποφάσισε να μιλήσει. Στην αρχή αποκάλυψε όσα είχε ζήσει στις φίλες και τη θεία της και στη συνέχεια στη μητέρα της.

Αμέσως, η οικογένεια της 16χρονης κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές τα όσα τους είχε περιγράψει η κόρη τους, ταραγμένη και με δάκρυα στα μάτια.

Μετά το τέλος της έρευνας και συγκεκριμένα χθες διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χθες παρέλαβε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος κινήθηκε ταχύτατα. Μελέτησε άμεσα το υλικό και προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Η δικογραφία παραπέμφθηκε σε ανακριτή που εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

Ερευνούν και άλλες καταγγελίες

Εν τω μεταξύ , οι αρχές ερευνούν καταγγελίες κοριτσιών από το ίδιο κατηχητικό του ναού, όπου ο ιερέας φέρεται να βίαζε τη 16χρονη.

Ο ιερέας φέρεται να έλεγε =και σ΄αυτά πώς είναι ο πνευματικός τους, ο εξομολογητής και καθοδηγητής τους και ότι πρέπει να τα συζητούν όλα και τα προσωπικά τους προβλήματα προκειμένου να βρίσκουν λύση.

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη – Στο πλεύρο κόρη του, φώναζε πώς ο πατέρας της “είναι αθώος”

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής ο κατηγορούμενος κληρικός πέρασε το κατώφλι του Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη το πρωί.

Δε συνοδευόταν από δικηγόρο. Ωστόσο έξω από το κτήριο 9 της Ευελπίδων βρισκόταν η κόρη του η οποία όταν αντιλήφθηκε την παρουσία δημοσιογράφων φώναξε “ο πατέρας μου είναι αθώος, αθώος, ποιος σας ειδοποίηση να έρθετε εδώ;”.

Ο ιερέας κατηγορείται για βι@σμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και π@ρνογραφικό υλικό.

Τέθηκε σε αργία με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου – Παραπέμπεται και σε εκκλησιαστικό δικαστήριο
Με απόφαση αρχιεπισκόπου ο κληρικός τέθηκε σε αργία μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά της Εκκλησίας θα ξεκινήσουν ανακρίσεις για την παραπομπή του ιερέα σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.